Dünyanın Her Köşesinde Evlilik Teklifi Yapabilirsiniz

Her insanın hayatının en özel ve ömrü boyunca anılacak zamanlarındandır balayı..

Evlendikten sonraki birkaç haftayı farklı bir ortamda geçirerek isteğe göre hem dinlenme hem de eğlence içerikli düzenlenen programlar evlilik ve balayı turizmini kapsar. Şehir dışı veya yurt dışı olarak planlanabilecek evlilik ve balayı turizmi, yılın her dönemi uygulanıyor. Dolayısıyla alternatif bir turizm türü olarak her geçen gün gelişiyor.

Dünyada her yıl ortalama 750 bin çift, evliliklerini ülke dışında gerçekleştiriyor ya da balayı için ülke dışına çıkıyor. Balayı için tesis tercihlerinde balayı çiftlerine sunulan özel hizmetler ön planda tutuluyor. Kişiye özel servisler, balayı çiftlerine özel tasarlanmış odalar, romantik akşam yemekleri, ilk sabah odaya özel kahvaltı servisi ve özel sürprizlerin bir arada sunulduğu balayı tatili programları hazırlanıyor[1].

İnternet üzerinden tatil pazarlayan bir şirketin araştırmasına göre evlilik teklifi ve balayı için en çok tercih edilen 12 büyülü kentin isimleri şöyle; Maldivler, Paris, Londra, İstanbul, Rio De Janeiro, Cancun, Santorini, Venedik, Las Vegas, Budapeşte, Viyana ve Saint Peterburg[2].

Bu kentler dışında Phuket ve Bali gibi egzotik mekânlar da tercih ediliyor.

Ülkemizde ise Kemer, Belek, Side ve Bodrum gibi tatil mekânları evlilik ve balayı turizmi kapsamında ön plana çıkıyor.

 

[1] http://www.turizm.com.tr/kesfedin/macera/alternatif-turizm/592-balayi-turizmi , Erişim Tarihi: 24.05.16.

[2] http://turizmnews.com/haber/evlilik-teklifi-ve-balayi-icin-en-uygun-12-sehir-6690.html , Erişim Tarihi: 24.05.16.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.