Tatil Cenneti Bodrum

Güney Ege’nin en sakin, en hareketli ve en ele avuca sığmaz tatil cennetidir Bodrum. Her gidenin kalbinde ayrı bir yer tutar. Kimi doğasına, tarihine, havasına, samimi ve güler yüzlü halkına hayran kalır ve daha tatili bitmeden bir sonraki tatili için hayaller kurar. Kimi eşsiz gece hayatında düşlediği tatili gerçekleştirme fırsatı bulur.

.bodrum_gece rixos-premium-bodrum-genel8

Her köşesi birbirinden eşsiz güzelliklerle dolu Bodrum Yarımadası, gezilecek ve keşfedilecek pek çok tarihi, doğal ve turistik güzelliklerle doludur.

Gezilecek Yerler

Bodrum Kalesi: Bodrum’un simgelerinden biri olan Bodrum Kalesi bölgede en çok ziyaret edilen tarihi yapılardan biridir. 1400’lü yılların başında inşa edilen kale Bodrum tatiliniz sırasında mutlaka gezmeniz gereken yerlerdendir.

bodrum-kalesi-kaç-metre

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi: Kendi türünde dünyanın en önemli ve büyük müzelerinden biridir ve Bodrum Kalesi içinde yer alır. 1995 yılında Avrupa’da Yılın Müzesi Yarışması’nda “Özel Övgü” ödülünü almıştır

.Bodrum-Kalesi-Sualti-Arkeoloji-Muzesi4 gez-gor-bodrum-sualti

Mindos Kapısı: Günümüze kadar ulaşmış şehir duvarlarının en iyi korunmuş bölümü olan ünlü Mindos Kapısı, Büyük İskender’in Asya seferi sırasında zikredilmesi ile ünlüdür. Kapıya şehrin batı çıkışında Türk mezarlığının yanındaki Eski Gümbet yoluyla ulaşılır. Mindos Kapısı’nın iki kulesinden biri günümüze hemen hemen orijinal yüksekliği ile ulaşmıştır

.myndos-gate-bodrum

Antik Tiyatro: Anadolu’nun en eski tiyatrolarından biri olan Bodrum Antik Tiyatro tipik bir klasik antik çağ yapısıdır. Günümüzde de Bodrum’daki birçok festival ve konsere ev sahipliği yapan tiyatro 13.000 kişi kapasitelidir.

Bodrum Mozolesi: Bir kral mezarı olan ve dünyanın antik dünyanın bilinen 7 harikasından biri olan Bodrum Mozolesi, Yunan ve Mısır mimarisini birleştiren eşsiz bir yapıdır. Açık hava müzesi şeklinde düzenlenmiştir.

Pedasa Antik Kenti: Bodrum Merkez’e 4 km uzaklıkta bulunan Pedasa Antik Kenti, yarımadada gezebileceğiniz bir diğer tarihi bölgedir. Legel şehirleri arasındaki en iyi korunmuş yerleşim alanlarından biridir.

Zeki Müren Müzesi: Zeki Müren’in Bodrum’daki evinin müzeye dönüştürülmesi ile ziyarete açılan Zeki Müren Sanat Müzesi’nde sanatçıya ait kişisel eşyalar, fotoğraflar, ödüller bulunmaktadır.

Zeki-1

Yemek kültürü

Hem salaş, hem de çok şık mekanları bünyesinde barındırır Bodrum. Her damak tadına ve her bütçeye uygun mekanlar vardır. Neredeyse tüm restoranlarında sebze ve balık ağırlıktadır yemekler. Akdeniz mutfağıyla çok benzerlik taşır fakat Bodrum’un kendine has lezzetleri ve yemekleri vardır. Türk ve Rum mutfak kültürlerinin bir karma haline geldiği Bodrum’da mutfaklarda ilginç fakat birbirinden lezzetli yemekler bulursunuz. İskorpit veya kırlangıç balığından yapılan balık çorbası, küçük balıklardan yapılan lezzetli balık salataları, Bodrumluların sıkça tükettikleri acı ot isimli bir bitki ve yumurta ile yapılan bir yemek çeşidi, hardaldan yapılan salata ve buna benzer birçok yemeğin yanı sıra yine birçok otla yapılan börek çeşitleri, lokma tatlıları Bodrum mutfağında önemli yer tutar.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.