Ülkemiz gezilip görülecek yerler açısından çok zengin bir coğrafyadır. Tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığı için, her dönemin eserlerini ve yaşam tarzlarına dair kalıntılara rastlamak son derece kolaydır. Buda ülkemizin gezilip görülmesi gereken yerinin sayısını iyiden iyiye arttırmıştır.
Fırtına Deresi, raftingi bir yaşam tarzı ya da tutku olarak belirlemiş olanlar açısından sadece ülkemizden değil tüm dünyadan ilgi çeken bir yerdir. Rize ili içerisinde yer alan ve dünyadaki en hızlı akan nehirlerden birisi olması sebebiyle raftingcileri fazlasıyla cezbeden bir yerdir. Ayrıca sadece rafting için değil, doğal güzellikleri, köprüleri ve yeşilliği sebebiyle dahi olsa mutlak surette görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir.
Safranbolu, ciddi anlamda tarihsel bir kültür birikimi olan bir bölgedir. Safranbolu Evleri, dünyaca üne sahip UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesinde de kendisine yer bulmuş, müthiş yapılardır. Osmanlı mimarisinin tüm özelliklerini bünyesinde barındıran evler ve sokakların dizaynı sayesinde kendinizi tarihi bir yolculuk içinde hissedebilirsiniz.
Olympos Antik Kenti, Antalya-Kemer’de bulunan antik kentin ismidir. M.Ö. 300’lü yıllarda yapıldığı tahmin edilen kent, Helen Uygarlığı’nın bir şaheseridir. Büyük İskender tarafından yaptırılan kent sit alanı ilan edilmiştir. Bu sebeple beton yapıların inşası yasaktır ve oteller ahşaptan yapılmıştır. Gene UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınan Olympos Antik Kenti’nin bulunduğu bölgede az sayıda da olsa yerel halkta yaşamaktadır.
Tüm bunların dışında ülkemizde tarihi camiiler açısından da çok geniş bir yelpazeye sahiptir. İsterseniz Bursa Ulu Camii, isterseniz Edirne Selimiye Camii ya da İstanbul’a giderek Ayasofya ya da Sultanahmet’i ziyaret edebilirsiniz. Yerebatan Sarnıcı ve Topkapı Sarayı’da mutlak surette görülmesi gereken yerler arasındadır.