Gezi seyahat planı nasıl yapılır?

Bir seyahate çıkmaya karar verdiyseniz eğer keyifli ve kötü sürprizlerle karşılaşmadan bu seyahati tamamlamak en büyük önceliğiniz olacaktır. Bu kötü sürprizler ile baş başa kalmanızı engellemek ve maksimum seviyede tatmin edici bir yolculuk geçirmek adına planlama yapmak çok büyük önem taşımaktadır.

İlk olarak nereye gitmek istediğinizi belirmelisiniz. Nasıl bir tatil geçirmek sizi daha mutlu eder buna karar vermelisiniz. Nereleri görmekten daha keyif alırsınız ya da en çok merak ettiğiniz bölge neresi ise bu kriterler doğrultusunda seyahatinizin yönünü belirlemelisiniz. Gidilecek olan yeri belirledikten sonra ise yolculuğa ne zaman çıkacağınız konusunda gerekli ayarlamaları yapmalısınız. Size en uygun tarih ne zaman ise on dönemde seyahate çıkmak daha mantıklı olacaktır. Bu iki konuda gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra geliyoruz seyahatimizi gerçekleştirmek için gözden çıkartabileceğimiz tutarın belirlenmesine. Bu yolculuk için bütçenizden ne kadar bir tutarı ayırabilirsiniz ? Parasal açıdan rahat durumda iken seyahate çıkmak, yolculuk tamamlandıktan sonra mali açıdan sıkıntıya düşmenizi engelleyecektir. Bu yüzden bütçe ayarlamasına özen gösterilmelidir.

Tatile gidilecek olan yerde, ne tarz bir tatil geçirilmek istenildiği konusunda planlar yapmak işinizi kolaylaştıracaktır. Eğer tatil bölgesinde tarihi yerler mevcut ve sizde bu yerleri görmek istiyorsanız planlamanızı bu şekilde yapabilir, tatile gittiğinizde plana sadık kalarak ne zaman ne yapacağınızı biliyor olabilirsiniz. Eğer tatile gideceğiniz yer yazlığınız ya da size ait bir yer değilse, yola çıkmadan önce kalınacak olan yeri mutlaka ayarlamalısınız. Aksi takdirde can sıkıcı durumlar ile karşılaşmak işten dahi olmayacaktır. Toplumumuzun yapısı gereği, “gidince ayarlarım” gibi bir zihniyet çoğumuzda yaygın şekilde bulunmaktadır. Fakat bu özellikle yoğunluğun olduğu dönemlerde sıkıntılar yaşatabilir. Ayrıca kalınacak olan yer çok önceden ayarlanır ise fiyat konusunda indirimlerden de yararlanılabilir. Son olarak ise bir hastalığınız varsa, uzun yola çıkmadan önce doktorunuz ile görüşerek onu bilgilendirmeli, yolculuğun size herhangi bir zararı olup olmayacağı hususunda doktora danışmalısınız. Doktor onayı alınmadan çıkılan bir seyahatin çok can yakıcı olabileceğini unutmamalısınız. Bahsetmiş olduğumuz tüm kıstaslar çerçevesinde, planlı ve programlı olarak yapılan bir seyahat herkes açısından sağlıklı olacaktır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.