İç Anadolu’nun en eski ve önemli kentlerinden biridir.Vatanımızda Selçukluların yaşam yeri olması, kongrelerin yapılması, nice ozanlarımızın memleketi olması ile de büyük önem taşıyan bu güzel şehrimizi keşfetmeye hazır mısınız?
1884 yılında yaptırılan Hükümet Konağı görülmesi gereken binalar arasındadır.
Divriği Ulu Camii
Sivas’ın Divriği ilçesinde bulunan Divriği Ulu Camii eşsiz yapısıyla dünya sanat tarihinde yerini almıştır.1228 yılında Mengücek Beyliği’nin başında olan Ahmet Şah’ın eşi Melike Turan tarafından inşa ettirilmiştir. Bitişiğinde bulunan Darüşşifa da onlara ait eserlerdendir. Dört kapısı bulunan cami ve darüşşifanın isimleri; Kuzey Taç Kapısı, Şifahane Taç Kapısı, Şah Mahfili Taç Kapısı ve Cami Batı Taç Kapısı’dır.Divriği Ulu Camii Sivas’ın, en önemli yapılardan biri olup, mutlaka görülmesi gereken yerlerden sadece biridir.
Şifaiye Medresesi
İlk dönemlerinde hem tıp eğitimi verilen hem de hastane olarak kullanılan Şifaiye Medresesi, Sivas’ın il merkezinde bulunmaktadır. Şifaiye Medresesi Anadolu Selçuklu sultanlarından l.İzzettin Keykavus tarafından yaptırılmıştır. Anadolu Selçuklu’nun önemli bir özelliği de tıp okullarının en eskisi ve en büyükleri arasında olmasıdır.
Tödürge Gölü
Demiryurt Gölü olarak da bilinir.Bu gölde tepeli batağan, kızıl boyunlu batağan, leylek, angut, karaçaylak, saz delicesi, deniz kartalı, turna, sumru ve kızılbacak gibi kuluçkaya yatan kuşlar bulunur.
Sızır Şelalesi
Keşfedilecek yerler arasında ilk sıralarda olan Sızır Şelalesi, her mevsim sularını büyük bir coşkuyla bırakır. Yürüyüş yolları, ağaç köprüsü ve korkulukları, merdivenlerı yapılarak daha ihtişamlı bir hale getirilmiştir.
Eğriçimen Yaylası
Yeşilin her tonu, sıra sıra dizilmiş yayla evleri ve onu ziyarete gelen turistler… Tüm güzelliğini cömertçe gözler önüne seren Eğriçimen Yaylası, dağ turizmi için oldukça önemlidir. Yaylada alabalık tutabilir ve ilkbaharın en güzel renklerine şahit olabilirsiniz.
Geleneksel Yemekleri
Sivas kültürü ve doğası ile bizleri büyülediği gibi yemekleri ile de midelerimizi büyüleyecek.Sivas mutfağında önemli lezzetler arasındaki Sivas köftesi, bulgur çorbası ve baklava böreğidir.
Ekşili Köfte: Sivas’ın neyi meşhur denildiğinde akla ilk gelen lezzetlerden biri de ekşili köftedir. Hazırlanışı sırasında kuşbaşı dana eti, yağsız dana kıyma ve sumak kullanılan ekşili köfte, Sivas’ın seçkin lezzetleri arasında.
Çereli Pilav: İçinde fasulye, bulgur ve çarliston biber kullanılan çereli pilav, Sivas mutfağının en seçkin yemeklerinden biridir. Sivas’a yolunuz düşerse damağınızda unutamayacağınız çereli pilavın tadına mutlaka bakmalısınız.